Butikk

Vi selger råfiber, kardeflak, garn og oppskrifter. På sikt vil vi øke antall produkter og vi planlegger å innrede siloen til butikk.

All fiber er fra egne dyr. Vi klipper i mai/juni hvert år. Den sorteres og renses for hånd i juli og i August sendes den til Telespinn i Telemark for spinning.

Vi tester all fiber og måler dens micron, lettest forklart som mykhet. Jo lavere micron jo mykere og finere er fiberen. Micron under 22 regnes som babyalpakka. Vi sorterer babyalpakkaen for seg og spinner den som egen kvalitet.

Vi har for tiden flest hvite dyr, derfor velger vi også å få farget noe av garnet. Vi velger litt forskjellige farger fra år til år, derfor er garnet vårt unikt. Vi har også garn fra våre mørkebrune og lysebrune dyr. Dette er veldig populært, så vi har i 2016 brukt en brun topphingst for å få flere dyr med disse fargene.

Garnet er økologisk spunnet, det er kortreist, helnorsk og fra dyr som lever et godt liv her i Tysvær. Derfor er det et produkt du kan bruke med veldig god samvittighet.

Garnet er i 50 grams hesper og lengdemeteren er i år 160 meter. Strikkefastheten er på ca. 27/10 cm. Og anbefalte pinner er 2,5-3,5. Vi får gode tilbakemeldinger på at garnet vårt er godt å strikke av.

Det naturfargede garnet er vasket bare en gang under spinneprosessen, derfor anbefaler vi at du skyller opp ditt nystrikkede plagg i Milo eller babyshampo på max 30 grader før bruk. Ellers anbefaler en at en lufter tøy laget av alpakka. Alpakka er selvrensende og trenger derfor ikke å bli vasket så ofte. Også på den måten sparer du miljøet.

Vi har fått flere designerer til å lage strikkeoppskrifter for oss. Gå inn på Instgram og se #ellinorjakken og #eliasromper, designet av Christina Reeves-Taylor (#mittstrikk) og nydelig diamantsjal designet av Cecilie Oddenes ( Ravelry.com) og herlige barnegenser med mønsterstrikk designet av Bergljot Njå Bertelsen.

Vi har også fått tilbakemeldinger fra personer som har plantefarget det lyse garnet vårt. Dette har vært veldig vellykket og kan anbefales for de som ønsker å farge sitt eget garn.

Råfiber og ferdigkardet fiber selger vi blant annet til håndspinnere. Vi holder derfor alltid litt igjen av fiberen, slik at vi har noe å selge i løpet av året. Ta kontakt om du ønsker å kjøpe noe.

Priser: Garn: 135 kr pr. 50 gr.hespe. Råfiber : 500-600 kr. Pr. Kg.

Kardeflak: 1000 kr. Pr.kg. Oppskrifter: 40 kr.

Viser 1–9 av 22 resultater

Pin It on Pinterest